סניף תל אביב של “פראג הקטנה” הוא הוותיק ביותר ברשת והוא שהביא לארץ את בשורת הפאב הצ’כי הראשון. הפאב נפתח בשנת 2002, ומיקומו המקורי היה ברחוב הכובשים בתל אביב. בתחילה היה מדובר במקום קטן וביתי, מעין מועדון חברים ששמו עובר מפה לאוזן בין תיירים צ’כים, עובדים זרים וגם ישראלים אניני טעם בכל הקשור לבירה ואוכל אירופאי. הפופולריות שהמקום צבר (הרבה בזכות הבירה כמובן) הצריכה מקום גדול יותר, והפאב עבר לרחוב הירקון. בשנת 2005 נפתח הפאב במיקומו השלישי והסופי – ברחוב אלנבי 56, המקום בו נמצא היום סניף תל אביב של “פראג הקטנה”. המעברים הגיאוגרפיים לא שינו את מהותו וזהותו של הפאב, שנשאר מקום אינטימי ונאמן לעצמו: התפריט העשיר באוכל איכותי יכול להקנות למקום את התואר מסעדת בשרים (והאוכל לא נופל ברמתו מאף מסעדה) ואילו הבר הגדול, המוזיקה האיכותית והאינטראקציה בין הלקוחות מתאימים גם להגדרה של בר או בר-מסעדה. אבל לפני הכול המקום הוא פאב – פאב אירופאי וקודם כל פאב צ’כי – וכך הוא נתפס על ידי הבעלים ועל ידי הלקוחות. ל”פראג הקטנה” מגיעים בעיקר אלה שאוהבים פאבים קלאסיים כמו של פעם, פאבים עם ניחוח אירופי.
ראסטו, מייסד הפאב והבעלים, שם דגש על יחס אישי וחם בגובה העיניים. כאן שותים בשביל הכיף, במחיר סביר ועם הסבר אישי למי שמעוניין על ההיסטוריה של כל בירה. כאן אוכלים בשביל ליהנות מהטעם ולצאת שבעים, לא במנות מזעריות בצלחת ננסית. והאוכל? רק תסתכלו בתפריט: מיטב מהטעמים האותנטיים של צ’כיה, מיוחדים ועשויים במדויק כמו בארץ המוצא. אל הפאב מגיעים לקוחות בני כל הגילאים והשכבות, שנהנים מצלילי מוזיקה איכותית ומתאורה רומנטית עמומה. בר גדול ומעוצב ממתין ללקוחות עם מבחר ברזי הבירה מהחבית (24 במספר!). על קירות העץ תלויות תמונות רבות עם נופי צ’כיה וכרזות של בירות, שיוצרות אווירה מיוחדת עד מאוד. ניתן לשבת גם בחוץ, במרפסת מקורה וטובלת בירוק.